суббота, 30 мая 2020 г.

Квінта вітає учасників VIII конкурсу польської співаної поезії


Квінта вітає учасників VIII конкурсу польської співаної поезіїНа VIII конкурс польської співаної поезії «Співаймо для Незалежної» до Ковеля приїхали солісти та гурти з Берестечка, Любомля, Рівного, Луцька й Тернополя. Активно до нього долучилися також ковельчани – старші й молоді солісти.

Гостей привітав голова Товариства польської культури в Ковелі Анатолій Герка. На адресу польської спільноти слова вітання з нагоди свята Незалежності висловили: консул Республіки Польща в Луцьку Тереза Хрущ, голова Федерації польських організацій в Україні Емілія Хмєльова, заступник міського голови Ковеля Ігор Прокопів, Евеліна Новосад із Товариства шанувальників Волині та Полісся з Холма, а також Тадеуш Міцюла, котрий представляв Товариство пенсіонерів-поліціянтів із Любліна.

На урочистостях були присутні ксьондз Ян Бурас з інтеграційного центру в с.Замлинні та отець-францисканець Олександр Лукащук із костелу Успіння Пресвятої Діви Марії в Ковелі.

Камерний оркестр «Квінта» під керівництвом Тетяни Корнєвої виконав твір «Ave Maria», арію Ісуса з опери «Jesus Christ Superstar» та джазову композицію «Boogie». Учні польської школи з Ковеля декламували патріотичні вірші. 

Ковель зустрічав учасників VIII конкурсу польської співаної поезії

Короткі майстер-класи для виконавців провела Кароліна Нєпоґодзінська – солістка з Вроцлава. Також вона заспівала кілька польських та англійських пісень, коли журі конкурсу радилося щодо присудження місць та відзнак. На гітарі та укулеле їй акомпанував Олег Пашковський, а Оксана Фінкевич – на фортепіано. Серед творів була пісня «Rebeka» з репертуару Еви Демарчик – відомої виконавиці польської співаної поезії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Корнєва Тетяна Володимирівна - керівник   к амерного оркестру «Квінта»    «... Скільки себе пам'ятаю, завжди віддавала переваг...